„Visul American”…Cu toții am auzit de el, dar ce reprezintă de fapt? Este totuși un concept subiectiv. Acest vis se poate transforma într-un coșmar pentru unii, dacă nu știu cum să îl trăiască.


Este vorba despre percepție. Despre cum vede fiecare lucrurile. Oamenii au în general cam aceleași visuri: să aibă o carieră de succes, să fie sănătoși, să mănânce fără să se îngrașe, să călătorească, etc. Vârsta, experiența de viață și gândirea sunt detaliile care fac ca aceste visuri să devină unice și proprii.

Este cunoscut faptul că odată cu înaintarea în vârstă, ideile și aspirațiile noastre se schimbă. Devenim mai cerebrali și începem să cântărim inclusiv aspectele negative ale unei situații.

Oamenii vor să ajungă cât mai departe. Indiferent de gradul de patriotism la care te afli, îți dorești, probabil, să călătorești în destinații cât mai exotice. Fie că vrei să experimentezi o cultură diferită, sau să vizitezi anumite puncte de interes, cu siguranță ți-ai imaginat măcar odată că vei ajunge în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. „Visul American” este, din punctul meu de vedere, un vis pe care cu toții l-am avut măcar odată în viață, dar pe care nu am știut să îl și trăim.

Atunci…

Copil fiind, am visat și eu să vizitez plaiurile necunoscute ale Americii. Să simt aglomerația New York-ului și să mă bronzez pe plajele din Miami. Să fiu eu și restul lumii. Mă imaginam mergând ca în filmele cu gangsteri și conducând pe autostrăzile din Arizona. Mă imaginam trăind acolo, vorbind cu un accent american aproape perfect, găsindu-mi iubirea vieții și locuind în case cu 3 etaje în Hollywood Hills și opt mașini luxoase. Desigur, asta era în mintea mea de copil inocent, care spera că banii nu sunt chiar așa importanți în viață și putem face orice fi fără ei. Nu am luat niciodată în considerare cât de greu este să ajungi acolo și cât de complicat ar fi să te descurci de unul singur, în calitate de turist.

Acum…

Este clar că am altă gândire. Nu spun că nu mai visez la cele opt mașini luxoase, însă știu că pentru a ajunge în America, pe lângă timpul petrecut la interviuri pentru viză, ai nevoie și de o situație financiară generoasă pentru a te putea bucura de ce îți oferă Statele. Acum clar nu aș putea pleca de capul meu, pentru că nu aș știi cum să mă descurc. Dar dacă ar fi sa mă întorc în timp și să îmi dau un sfat…nu cred că mi-aș da nici unul. M-aș lăsa să mă mai bucur încă puțin de copilărie și să mai pot visa. Cel puțin până voi înfrunta realitatea. Să știți că totuși am un plan…programul Work and Travel. Iar planul ăsta cred că vă va fi de folos și vouă.

De ce să apelezi la programul Work & Travel?

În ce constă acest program?

Ei bine, este un program de schimb cultural international al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Asta presupune ca tu, un student de zi, să mergi în vacanța de vară în State, pentru a lucra, dar și pentru a vizita.

De ce m-aș duce să muncesc, în loc să mă distrez?

Pentru că munca în state vine cu multe beneficii. Pe lângă experiența în sine și șansa de a cunoaște persoane din diferite colțuri ale lumii, îți poți perfecționa engleza și poți înțelege mai bine conceptul de bussiness. Să nu mai vorbim despre faptul că va arăta bine, pe CV-ul tău, experiența internațională. Te vei dezvolta, așadar, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. În plus, pentru a te putea distra, ai nevoie de bani. Bani care se obțin prin muncă. Și cum poți înțelege mai bine o țară, dacă nu integrându-te în cultura și modul lor de viață, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp?!

De ce Work and Travel prin CND Management Solutions?

Deoarece este o societate cu opt ani de experiență în spate în conducerea unei agenții Work and Travel, detinatoare a agentiei de turism touroperatoare CND TURISM – VACANTE SPECIALE. Efortul pe care va trebui să îl depui pentru a ajunge în State se va diminua considerabil. Ei se vor ocupa de tine, prezentându-ți ofertele de job, oferindu-ți cursuri de limba engleza gratuite, se vor ocupa ei de organizarea interviului cu angajatorul și cel pentru viză, dar și de biletele de avion.

Ce trebuie să fac pentru a mă înscrie?

Nu este nimic complicat. Nu îți cere nimeni să rezolvi formule matematice sau să reciți „Luceafărul”. Practic trebuie doar să fi student de zi la o facultate acreditată de stat sau particulară și să ai până în 30 de ani. Dacă îndeplinești aceste criterii, ești aproape gata. Suni la agenție, te înscrii în program, iar de acolo te vor ghida ei. Tu doar asigură-te că ai un carnet de student și o carte de identitate la-ndemână.

În ce constă experiența Work and Travel?

În principiu, vei merge să muncești și să călătorești. Programul durează 4 luni, dintre care 3 le vei lucra, iar una vei putea călători unde îți dorești. Asta depinde foarte mult de tine. Estă varianta în care ți-ai găsit deja un angajator și ai nevoie doar de cazare. Sau poate nu știi încă pe ce drum să o apuci, așa că se va ocupa agenția și de angajare. În concluzie, te poți bucura de o vacanță cu Work and Travel, în care ai șansa, nu doar să lenevești, dar să te și dezvolți.


Vârsta schimbă mintea. Aveți mereu grijă la alegerile făcute și puneți întotdeauna în balanță și lucrurile negative. Este bine să vă documentați în legătură cu orice pas doriți să faceți și să țineți minte că, uneori, este mai bine să alegeți cu capul și nu cu inima. N-ar trebui să lăsăm nimic să ne oprească din calea visurilor noastre. Orice obstacol este un pas înainte, iar drumul către succes nu poate fi drept. Trăiți-vă „Visul American” într-o manieră utilă și plăcută.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.