Machiajul este o formă de exprimare. De aceea trebuie să avem grijă atunci când îl alegem. Machiajul de zi diferă de machiajul de seară, așa că este bine să cunoaștem cât mai multe tehnici de aplicare astfel încât să nu ajungem la birou purtând un machiaj de nuntă.

Este recomandat să utilizați fonduri de ten in nuanța pielii voastre, diferite tipuri de concealere pentru a ascunde diverse imperfecțiuni ale tenului și farduri care să vă scoată ochii în evidență. Există însă câteva lucruri în comun când vine vorba de tipurile de machiaj iar voi ar trebui să le cunoașteți. Continuăm seria sfaturilor începută într-un articol anterior, enumerând mai jos câteva lucruri pe care trebuie să le faceți, dar și câteva greșeli des întâlnite, pentru a vă ajuta să obțineți un machiaj care să vă înfrumusețeze, nu să vă transforme într-o persoană complet diferită.


 • Do’s

 1. Indiferent de produsele pe care le alegeți, asSfaturi utile pentru un machiaj reușitigurați-vă că acestea au fost testate și eventual cereți părerea persoanelor care le-au folosit. În felul acesta, veți evita achiziționarea unui produs care v-ar putea face rau (cauza pete sau alte efecte secundare). Țineți minte totuși că nu toate produsele funcționează pentru toată lumea, astfel încât este bine să vă petreceți ceva timp pentru a căuta review-uri făcute de persoane cu aceleași caracteristici ale tenului cu al vostru.
 2. Deși multă lume uită asta, adevărul este că machiajul nu trebuie să te facă să arăți diferit. Scopul principal al machiajului este de a evidenția trăsăturile frumoase ale feței. Dacă vă doriți un machiaj cât mai natural optați pentru un rimel, un balsam de buze, un produs de sprâncene și un corector pentru a ascunde coșurile, petele sau cearcănele.
 3. Când vine vorba despre fondul de ten, este bine să vă alocați un timp generos în căutarea acestuia. Există mai mulți factori de care trebuie să țineți cont, printre care și alegerea subtonului potrivit. Nu cumpărați un fond de ten cu subton galben dacă tenul vostru are subton roz. Fondul de ten se aplică pe toată fața, așa că orice diferență de nuanță sau ton va fi vizibilă. Un sfat bun este să testați produsul pe gât sau piept. Astfel vă va fi mai ușor să identificați nuanța potrivită.Sfaturi utile pentru un machiaj reușit
 4. Aplicați machiajul doar atunci când tenul este curat și folosiți de fiecare dată un hidratant potrivit tipului vostru de ten. Astfel, fața voastră va fi mereu mai luminoasă și fresh.
 5. Încă un lucru pe care mulți evită să îl facă din lipsă de timp sau de răbdare este de a lăsa crema hidratantă să intre în piele înainte de a aplica machiajul. Asigurați-vă că așteptați până când aceasta a fost absorbită complet, astfel ca machiajul să se așeze mai bine pe ten.
 6. Aveți grijă la alegerea aplicatoarelor si asigurati-va ca acestea sunt mereu curate înainte de utilizare.
 7. Cereți părerea celor din jur. Nu vă feriți de critici. Acestea nu vin decât pentru a ne ajuta să ne perfecționăm, astfel că e bine să îi lăsăm pe cei din jur să ne spună părerea lor pentru a ne confirma că totul este ”ok”.

 • Dont’s

 1. Nu vă aplicați niciodată machiajul în grabă, mai ales dacă este vorba de unul complex. Asta poate duce la un aspect neglijent sau neîngrijit pe care nimeni nu si-l dorește.
 2. Încercați să ascultați doar sfaturile celor care se pricep. Știu că sună logic, însă multe persoane fac greșeli, luând recomandări de la persoane care nu se pricep. Internetul este gratuit și este ușor să vă faceți propriul research.
 3. Nu purtați machiaj toată ziua. Lăsați-vă pielea să respire, altfel porii se pot înfunda și pot apărea coșuri sau alte probleme ale tenului. Demachiați-vă mereu înainte de culcare.Sfaturi utile pentru un machiaj reușit
 4. Nu vă încărcați fața prea mult. Este mai ușor să mai adăugați câte ceva dacă simțiți nevoia decât să vă ștergeți machiajul și să o luați de la capăt.
 5. Folosiți întotdeauna un corector potrivit nuanței fondului de ten. Daca folosiți ceva prea diferit de acesta, puteți accentua imperfecțiunile în loc să le ascundeți.
 6. După cum am mai spus, nu toate produsele sunt bune pentru toată lumea. Doar pentru că vedeți un produs la televizor, nu înseamna ca este neapărat bun pentru voi. Documentați-vă mereu înainte de a da banii pe ceva.

Produse pe care le-am incercat și pe care le recomand:

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.