Pentru mine, nunțile nu au fost niciodată primul lucru care mi-au venit în minte atunci când este vorba de distracție… nici al doilea lucru… nici al treilea. Fie ca de datorează faptului că nu am participat până acum la foarte multe nunți, fie că alți factori au fost determinanți, per total, am rămas cu un gust amar în urma lor. Poate a fost din cauza meniurilor, a oamenilor, a muzicii sau poate a locației și totuși sunt convinsă că acolo, undeva, există o nuntă perfectă pentru mine.


Chiar dacă am început să planificăm încă din copilărie ziua nunții, sau dacă nu am acordat până acum prea multă importanță acestui aspect, cu toți ne dorim să avem parte de o seară de vis. Există mulți factori care influențează starea generală a unei nunți. Fie că ești mire, fie că ești naș sau chiar invitat, important este să te simți bine. Din păcate, tot ce aud din partea mirilor este „cât de greu le-a fost” și cum nu au avut timp să se bucure de propria nuntă. Părerea mea este că, pentru a avea parte de o nuntă de vis, trebuie să știi să te organizezi și să te înarmezi cu multă răbdare.

Sfaturi pentru viitorii miri

Se știe că odată ce ai decis să faci „pasul cel mare”, trebuie să fi pregătit să treci prin stresul organizării. Este foarte important să îți faci invitații să se simtă cât mai bine. Dar cum facem asta? Ei bine, eu, în calitate de invitat, am anumite așteptări de la nunțile la care particip.

 1. Locația

Alegerea unei locații probabil este cea mai grea. Este costisitoare și de ea depinde atât nivelul de confort al invitaților, cât și al mirilor.

 • În primul rând trebuie stabilit un buget. Nu te arunca la prima locație pe care o întâlnești, pentru ca apoi să realizezi că nu mai ai bani de meniuri sau de muzicieni.
 • Stabilește ce tip de facilități dorești? Vrei all-inclusive, sau preferi să personalizezi totul? Fă o listă cu avantajele și dezavantajele fiecărei locații. În felul ăsta îți va fi mai ușor să scurtezi lista localurilor.
 • După ce ai trecut de primii doi pași, întoarce-te la opțiunile rămase și gândește-te de două ori la cât ai putea investi. Și nu uita să iei în calcul numărul persoanelor ce vor fi prezente. Desigur, pentru asta, trebuie să le și inviți.

2. Lista cu invitați

 • Începe prin a trece pe listă, fiecare persoană destul de apropiată cât să poată veni la nunta voastră. Uită pentru o secundă de bugetul stabilit și asigură-te că nu ai uitat pe nimeni.
 • Acum te poți gândi la buget. Ia în considerare faptul că fiecare invitat adăugat, presupune un meniu în plus, gusturi diferite și un loc în plus la masă.
 • Prea mulți posibili invitati pe listă? Este timpul să „tai din ei”. Știu că nu este un lucru confortabil pentru nimeni, însă trebuie să îți pui câteva întrebări. Dacă nu ați mai vorbit de trei ani, dacă există persoane pe listă pe care le-ați trecut doar pentru că te-au invitat la nunta lor cu mulți invitați, dacă nu îți surâde ideea de a avea copii la nunta ta, este momentul perfect de a-i scoate din plan.
 • Dacă îți este totuși greu să alegi dintr-o listă lungă, fă două. Pune pe prima listă persoanele fără de care nu ți-ai imagina nunta (familie și prieteni foarte apropiați), iar pe a doua, persoanele importante pentru tine, dar cu care nu ai o legătură atât de strânsă.

3. Meniul

Dacă ți s-a părut greu să alegi locația, alegerea meniului va fi cel puțin la fel de grea. Trebuie să cuprindă alimente care să mulțumească pe absolut toată lumea, pentru a nu trece prin dezamăgirea de a avea invitați care vor pleca nemâncați de la nuntă.

 • Dacă nu te-ai decis la o anumită locație deja, ia în considerare și faptul că multe oferă meniu inclus în preț. Spre exemplu, acest salon de nunti din Brasov, oferă un meniu foarte variat, pentru toate gusturile.
 • Gândește-te la voi în primul rând. Ce ți-ai dori tu și viitorul soț să mâncați la nuntă. Până la urmă, este seara voastră. Veți merge pe un meniu mai ușor? Sau poate preferați aperitivele tradiționale? Vă bate gândul la ceva mai exotic? Gândiți-vă bine și alegeți și în funcție de persoanele care vor fi prezente.
 • Ia în considerare gusturile fiecăruia. Vor fi vegetarieni? Vegani? Sau poate că unele persoane au intoleranță la anumite alimente? Asigură-te că știi toate aceste informații și nu uita de nici un invitat. Nu cred că ți-ai dori ca nunta ta să fie ruinată pentru că i-ai oferit cafea cu lapte unei persoane cu intoleranță la lactoză.
 • Stabilește câte mese se vor servi și în ce ordine. Nu lăsa asta pe ultimul moment, pentru că nu știi când pot interveni schimbări. Nunțile pot fi imprevizibile.

4. Cazarea

Odihna va fi un lucru de care veți avea nevoie atât voi, cât și unii invitați, din plin. Nu cred că, în calitate de mireasă, ți-ai dori să fi nevoită să te întorci acasă imediat ce nunta s-a terminat și, nici invitaților care vin de la distanțe mari nu le-ar place. Sau poate unul din invitați a băut puțin peste măsură și are nevoie „să se întindă puțin”. Nu trebuie nimic scos din ecuație. Este bine să existe camere amenajate pentru persoanele care au nevoie de puțină odihnă.

 • Revenim la punctul doi și ne legăm de locație. Este bine să se ia și cazarea în considerare. Și dacă am pomenit de Brașov și meniul inclus, tot inclusă în preț este și cazarea la Poiana Brasov. Vă spun acest detaliu pentru a demonstra că există locații care oferă totul pe tavă și te scutesc de niște griji în plus. Ai nevoie doar de răbdare pentru a le găsi.
 • Ține cont de numărul de persoane și gândește-te în primul rând la cele venite din depărtare, care cu siguranță ar putea folosi o cameră pentru a se odihni înainte de a parcurge un drum lung până acasă.
 • Asigură-te că ai și câteva camere în plus, pentru orice eventualitate și nu uita de dormitorul pentru voi doi. Până la urmă, este nunta voastră.

Pentru mine acestea sunt cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când organizezi o nuntă. Este un proces dificil, în special din cauza faptului că, pe lângă voi, mai aveți o grămadă de persoane de mulțumit. Revenind la rolul meu de invitat, pentru mine, nu este atât de important procesul de organizare al nunții, cât rezultatul final.

De la invitat pentru nuntași

Sursa: Unsplash

După cum am spus, nu sunt o persoană pretențioasă, însă apreciez lucrurile de calitate. Dacă ar trebui să fac o listă a lucrurilor care mă interesează, în ordinea importanței, ar arăta cam așa:

 • Locația
 • Mâncarea
 • Muzica
 • Atmosfera
 • Transportul
 • Distracția

Un sfat totuși, pentru viitorii miri: Nu vă uitați pe voi din ecuația asta. Voi trebuie să fiți în centrul atenției. Dacă cineva vă spune că nu vine la nuntă pentru că nu îi place muzica, poate nici nu ar avea ce să caute acolo. Puneți-vă pe voi pe primul plan.


Sursa: Unsplash

Nunta ar trebui să reprezinte cea mai frumoasă seară din viețile voastre. Nu o lăsați să devină un stres continuu. Desigur, toți avem gusturi diferite și păreri diferite. Poate că, ce îmi place mie va nemulțumi pe altcineva. Este imposibil să faci atâția oameni fericiți, însă poți măcar încerca. Este bine, totuși, că există locații care se ocupă de multe dintre aceste aspecte în locul tău, iar asta te scutește pe tine de mai multe bătăi de cap. Mi se pare un proces incredibil de obositor și poate acesta este și motivul pentru care ideea de nuntă nu mi-a surâs până acum. Dar cu locații precum Royal Boutique Hotel, cine știe?! Ideea de a beneficia de ajutorul unor oameni care au făcut o pasiune din asta, îmi surâde. Poate îmi voi schimba părerea.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.