Farmecul stă în micile detalii.

Ne regăsim adesea în situația în care, parcă nu ne mai simțim „acasă”, chiar în propria casă. Ce ne mai rămâne de făcut? Există două soluții:

 1. Ne împăcăm cu ideea de a trăi în monotonie și de a păstra totul la fel;
 2. Găsim o soluție simplă, eficientă și de efect.

Depinde de fiecare, însă eu ador schimbările mici. Un detaliu ce pare nesemnificativ, poate schimba o întreagă imagine.

Una dintre pasiunile mele ascunse, de care nu mă pot bucura prea des, este designul interior. Îmi doresc să trăiesc într-un spațiu amenajat pe placul meu, unde să mă pot simți confortabil. Spre marea mea bucurie, voi avea șansa să îmi consum pasiunea, odată ce noul meu apartament va fi gata. Așteptarea aproape a luat sfârșit, iar eu am mii de gânduri, planuri și idei în minte. Fie că e vorba de pat, dulapuri, mese sau scaune, fie că vorbim de uși, parchet și lavabilă, mi-am creat deja estetica pe care mi-o doresc.

Mereu mi-au plăcut spațiile mari, mereu mi-am dorit un apartament cât mai aerisit și cât mai spațios. Dar cel mai mult, mi-am dorit o bucătărie în care să mă pot desfășura fără griji. Și ca să mai povestim puțin de amenajări și decorații, pot spune că abia aștept să o mobilez. Dulapuri lucioase, gresie gri, frigiderul roșu la care visez de ceva timp și chiar plita electrică de care n-am profitat până acum.

Deși în momentul de față sunt foarte încântată de ideile mele estetice, știu că va veni ziua când va interveni monotonia și voi avea nevoie de o schimbare. Știu că mobila ce odată îmi umplea inima de bucurie va deveni plictisitoare, fără pic de dinamică și mă voi afla într-un impas. Sau nu.

După cum am spus, micile detalii fac diferența. Cât de mici și ce înseamnă „mic”, este la latitudinea voastră să apreciați. Dacă vă doriți într-adevăr o schimbare în locuința dumneavoastră, nu începeți cu schimbatul ușilor, zugrăvitul sau înlocuirea canapelelor. Încercați să schimbați lucruri mai mărunte. S-ar putea să realizați că nu fotoliile erau problema.

Revenind la bucătărie, pentru mine un detaliu mic poate însemna un set de masa cu scaune. De ce? Este clar mai ușor de înlocuit o masă, decât un corp de bucătărie sau un frigider. Un detaliu de acest gen, poate transforma o bucătărie banală, într-una veselă, primitoare și deschisă. Contează doar ca rezultatul să fie pe placul tău și să se încadreze în peisajul deja existent. Alb-roșu-gri-negru. Așa sună combinația la care eu visez.

Sunt sigură că cea mai grea misiune o voi avea la mobilarea sufrageriei. Nu îmi plac spațiile încărcate și prea multe culori închise. Deși sunt fană „negru”, mă voi rezuma doar la câteva accente închise pe mobilier și mă voi strădui să păstrez o cromatică pe cât posibil de pală. De ce? Nu pentru că îmi doresc să arate ca un spital, ci pentru că vreau să pastrez culorile si „nebunia” într-o zona cât mai restrânsă. Aici mă refer la scaunele de living, fotolii și canapea. Vreau culori cât mai aprinse. Poate o canapea turcoaz și niște scaune galbene ar inveseli toată încăperea.

Când nu mai știți ce să faceți cu locuința voastră, nu intrați în panică. Analizați-o obiectiv, de parcă ați fi musafir și găsiți ce și unde lipsește. Poate este nevoie de un tablou în dormitor, de o masă nouă în bucătărie, de un covor pe hol sau de o savonieră mai spectaculoasă în baie. Căutați inspirația în orice și nu vă complaceți în anumite situații neplăcute doar din lene sau frica de a nu strica ceva.

Si pentru că nu toată lumea dorește să arunce câte o masă la trei luni de plictiseală, o să vă spun care sunt, după părerea mea, detaliile mici care pot schimba atmosfera casei:

 • tablouri
 • vaze
 • statuete
 • lămpi
 • flori (decorative sau naturale)
 • covoare
 • perne decorative
 • fotografii
 • ceasuri de perete
 • oglinzi

Iar dacă am omis ceva, să-mi fie cu iertare. Spor la decorat și la cât mai multă inspirație!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.