Iubesc viața la oraș. Aici m-am născut, aici trăiesc, iar pentru mine, agitația și gălăgia urbană sunt liniștitoare. Desigur, un mare dezavantaj îl reprezintă poluarea. Fie că vorbim de fabrici, mașini sau deșeuri aruncate în ape, poluarea dăunează tenului dacă acesta nu este îngrijit corespunzător.


Care sunt semnele poluării, de pe tenul nostru?

Este inevitabilă expunerea la praf, murdărie, gaze de eșapament și alți factori poluanți. În urma contactului cu aceștia, fără o îngrijire adecvată, atât acneea și punctele negre, cât și iritațiile, rupturi ale țesutului și îmbătrânirea prematură, își fac simțite prezența pe tenurile noastre.

Cum combatem efectele poluării?

Cu ajutorul unei îngrijiri zilnice adecvate, îți vei putea curăța porii și vei evita problemele dermatologice. Deși nu toți avem același tip de ten, pot să vă dau câteva sfaturi, pe care și eu încerc să le urmez. Indiferent dacă ești femeie sau bărbat, îngrijirea tenului este foarte importantă. Știu că în general, bărbații ignoră acest aspect, deoarece nu consideră „ritualul” femeilor, unul pe placul lor. Totuși, este bine să ne curățăm tenul măcar odată pe zi.

Ce produse folosim?

Deși pe piață există o mulțime de produse pentru îngrijirea tenului, ne putem lăsa ușor păcăliți și influențați de reclamele atractive. Un produs poate promite multe, însă este extrem de important să fim conștienți de conținutul său. Încercați pe cât posibil să evitați produsele cu un conținut ridicat de alcool, acestea putând usca pielea sau, o pot chiar irita pe cea sensibilă.

Noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturale, este un bun exemplu de produse benefice pentru tenul vostru. Este prima gama românească creată pe baza argilei 100% naturale, provenită din Munții Pădurea Craiului, ce conține ingrediente active de ultimă generație: Cobiodefender-ul EMR, complexul Ferulan bogat în acid ferulic.

Cum arată un proces corect de îngrijire?

În primul rând, este important să facem din acest „ritual” o obișnuință. Nu doar atunci când ne machiem sau atunci când încep să apară coșurile. Ar fi bine dacă acest obicei s-ar  regăsi în rutina voastră de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara. Pentru a întelege de ce, o să încerc să vă explic ce se întâmplă cu tenul nostru în aceste două faze ale zilei.

În timpul zilei

 • Bacteriile, praful și murdăria se pun pe pielea noastră;
 • Tenul suferă din cauza expunerii la razele UV;
 • Schimbările de temperatură afectează starea pielii;
 • O parte din machiajele aplicate pe ten ajung în pori.

În timpul nopții

 • Celulele se regenerează;
 • Pielea este mai receptivă la anumite produse;
 • Temperatura pielii se schimbă;
 • Pielea își pierde hidratarea;
 • Tenul se curăță de coșurile apărute de la stres.

Există, desigur, atât factori interni cât și externi care pot afecta tenul. Factorii interni sunt reprezentați de moștenirea genetică, dar și de hormoni.

Factorii externi sunt soarele, temperatura, produsele agresive aplicate pe piele, îngrijirea nepotrivită sau inexistentă în rutina noastră zilnică, dar și dieta și medicația.

Este important ca, pe lângă îngrijirea zilnică a tenului, să acordăm o atenție deosebită atât odihnei, cât și alimentației sănătoase.


Rutina mea de dimineață

Deși sunt conștientă de faptul că, ultimul lucru pe care vi-l doriți dimineața, înainte de muncă, este să stați în fața oglinzii și să vă pregătiți tenul pentru o nouă zi, lucrul acesta este totuși necesar. Trebuie să depunem un efort dacă dorim să avem o piele sănătoasă și luminoasă pe tot parcursul zilei.

 1. Demachierea

Chiar dacă m-am demachiat cu o seară în urmă, este important să eliminăm de pe față orice impuritate adunată pe parcursul noptii. Folosesc, așadar, o apă micelară (eu le prefer pe cele pe bază de ulei).

2. Loțiunea tonică

Continui prin aplicarea unei loțiuni tonice pe bază de apă, cu ajutorul unei dischete demachiante. Aceasta ajută la curățarea în profunzime a tenului și la eliminarea surplusului de ulei rămas de la aplicarea apei micelare. Pe mine, Apa de argilă remineralizantă de la Aslavital mă ajută la calmarea și protejarea tenului pe parcursul zilei.

3. Serul antioxidant

Serurile oferă un plus de siguranță și protecție. Partea bună este că nu e nevoie de o cantitate mare de produs pentru a acoperi întreaga față. Mai există și o variantă alternativă: fiolele. Pe mine, personal, mă avantajează, deoarece nu mai trebuie să îmi fac griji de doza aplicată. Fiolele hidratante detox de la Aslavital, care sunt la un preț mai mult decât accesibil, acționează sinergic pentru captarea și menținerea umidității la suprafața pielii, concomitent cu detoxifierea acesteia.

4. Crema hidratantă

Nu există ten prea hidratat… nici măcar tenul gras. Există doar produse care nu se potrivesc cu tipul vostru de ten. Trebuie doar să căutați și cu siguranță veți găsi ceva bun pentru voi. Mie mi se potrivesc cremele hidratante, dar nu foarte grase.

Rutina mea de seară

Obiceiurile de dimineață nu trebuie să fie identice cu cele de seară. Părerea mea este că, seara avem nevoie de o curățare mult mai intensă.

 1. Demachierea

Nu trebuie să existe seară fără demachiere. Indiferent dacă am folosit cosmetice, sau nu, în ziua respectivă, demachierea este un pas care nu trebuie să lipsească din ritualul de îngrijire al nimănui.

2. Gelul de curățare

Indiferent de tipul pielii, trebuie să avem un gel de curățare pe care să îl utilizăm în fiecare seară. Eu încerc pe cât posibil să aleg unul cu ingrediente cât mai naturale, pentru a nu îmi deregla sebumul și elasticitatea pielii.

3. Loțiunea tonică

Prezentă și în rutina mea de seară, loțiunea tonică va curăța definitiv orice urmă de mizerie rămasă pe ten. Totodată, ajută la reglarea PH-ului pielii.

5. Crema de ochi

Ajută la remedierea liniilor fine și la dispariția pungilor de sub ochi. Căutați ceva cât mai hidratant, deoarece vorbim despre o zonă sensibilă, care nu v-ați dori să se usuce.

6. Crema hidratantă/de noapte

După cum am spus, noaptea tenul asimilează mai repede produsele aplicate. Așa că, folosesc întotdeauna o cremă potrivită tipului meu de ten.


Pe lângă acestea, eu recomand folosirea unui scrub pe față, o data pe săptămână. Dacă aveți probleme dermatologice, este bine ca tratamentele să le folosiți înainte de culcare.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.