Încă de mică am iubit cărțile. Citeam de dimineață până seară. Am descoperit apoi blog-urile și mi s-a părut interesant conceptul de a te putea exprima în ce manieră dorești, fără bariere. Blog-ul tău este ca o carte de vizită aș putea spune, în mediul online. Iată povestea mea.


Încă eram în școala generală. Ca orice adolescentă care se respectă, atinsesem apogeul rebeliunii mele. Fiind la modă răzvrătirea și supărarea, a trebuit să mă conformez, așa că trebuia să găsesc o modalitate prin care să-mi pot exprima frustrările, fără a fi pusă în situația de a confrunta pe cineva față-n față. Am decis așadar să îmi creez un blog pe platforma Blogspot, care era în mare vervă pe atunci. Era clar că nu auzisem nici de SEO, nici de analitice. Era doar un mod prin care mă puteam exprima liber și necenzurat.

Am început așadar să scriu despre cât de „deprimantă” era viața mea, cât sufeream din dragoste și cât de neînțeleasă eram. A venit deci și atenția din partea persoanelor din jurul meu pe care o cautam, iar ca orice fată de 13 ani, „tristă și neînțeleasă”, mi-am continuat pentru aproximativ un an seria de confesiuni.

Într-un final mi-a venit mintea la cap și am decis să renunț la „cariera” mea de guru al oamenilor „bătuți de soartă” și să-mi canalizez energia pe mine și nu urând fiecare lucru din jurul meu.

Perioada rebeliunii mele nu m-a făcut doar să-i critic pe cei din jur, ci m-a introdus și în lumea machiajelor. Tușul negru cu cozile extinse „până la Dumnezeu” și rujul roșu nu-mi lipseau nici când duceam gunoiul. M-am gândit că ar trebui să împărtășesc cu lumea părerile și talentele mele în materie de make-up. Desigur, nici asta nu a durat prea mult, astfel încât după vreo trei articole și 4 poze făcute am abandonat și acest proiect.

Despre cum a luat naștere OutlineBeauty

Cu timpul, am devenit mult mai sensibilă la părerile celor din jur. Dacă înainte interesul meu legat de restul era „sub nivelul mării”, acum sunt ceva mai perfecționistă și atentă la ce spun și ce fac. Nimic nu mă mulțumește și cred cu tărie că există mereu loc de mai bine. Încercarea însă moarte n-are. Nu m-am apucat de scris cu gândul că voi reuși să mă întrețin din asta, ci din pură plăcere.

După cum am spus, machiajele au intrat în viața mea de la o vârstă destul de fragedă și pot spune că au devenit o pasiune. Este adevărat că în ultimul timp nici nu mai am chef să mă machiez, însă simplul gând că-mi pot cumpăra un produs nou mă face fericită. OutlineBeauty este și va fi un fel de jurnal al meu, o modalitate de a împărtăși cu alți oameni cunoștințele mele, dar și pentru ca, peste câțiva ani, să recitesc ce am scris și să-mi urmăresc evoluția.

Diferența dintre atunci și acum este că…

Ei bine, de la modul de gândire și până la detaliile tehnice s-au schimbat câteva lucruri. Cred că unul dintre motivele pentru care m-am și lăsat în trecut de toată treaba cu scrisul, a fost faptul că nu aveam ceva stabil. Aveam un cont, pe un domeniu gratuit, ce nu îmi permitea să fac chiar orice-mi doream. Am ales să schimb și platforma, așa că am căutat un domeniu pe care să-l pot cumpăra și astfel să-mi aparțină în totalitate.

Chiar dacă sunt conștientă că pentru a putea trăi din blogging îți trebuie ani de muncă și răbdare, nu regret că am făcut această achiziție. Chiar și așa, există destule persoane care deși fac totul ca la carte, nu își acoperă cheltuielile cu banii din scris.

De ce .com și nu .ro?

În principu mi-am dorit un domeniu web care să îmi ofere mai multe oportunități. În primă fază mă gândeam să scriu în engleză, sau cel puțin să traduc articolele mele și în engleză. Cred că nu există persoană care să nu se înhame plină de pozitivism în ceva nou. Pe parcurs m-am răzgândit și am ales să rămână momentan un hobby.

Cât am de gând să-mi continui activitatea?

Sincer, nu vreau să mă culc pe o ureche doar din comoditate. Indiferent că lumea apreciază conținutul meu sau nu, este un mod de relaxare pentru mine. Tocmai de aceea nu am incercat să fac o promovare excesivă a site-ului meu. Desigur, asta și faptul că, după cum am menționat mai sus, nu sunt 100% mulțumită de el, iar când voi avea ceva mai mult timp, aș vrea să îl pun la punct.


Ca să tragem o linie și o concluzie, am ajuns de unde am plecat. Poate pe alt domeniu și altă nișă. Mi-aș dori să pot deveni constantă pe viitor. Vreau ca prelungirea domeniului meu, atunci când va trebui să o fac, să nu fie doar pentru a-mi păstra numele și atât. Îmi doresc să simt că merită. Pentru că asta este mica mea casă, unde pot avea mereu dreptate.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.