• Bazele pielii sănătoase

Grăsimile au un rol esențial în sănătatea ta, fiind a doua cea mai mare componentă din corp, după apă. Din păcate, pe parcursul timpului, mulți oameni au fost dezinformați, fiindu-le indusă ideea eronată că grăsimea ar trebui evitată. Grăsimile benefice sunt cruciale pentru sănătatea noastră generală, iar atunci când lipsesc, sănătatea va fi compromisă. Motivul este că grăsimile sunt necesare în fiecare membrană celulară, astfel încât, dacă acestea lipsesc, celulele corpului nu-și vor mai putea face treaba eficient.

  • Celulele pielii sunt speciale pentru că le puteți vedea

Îți dorești o piele cât mai sănătoasă? Iată ce trebuie să faci!Evident, celulele pielii sunt speciale deoarece, spre deosebire de celulele din interiorul corpului nostru, le putem vedea foarte clar. Dacă pielea are lipsă de sebum, pot apărea următoarele simptome: ​​piele uscată, cojițe, imbătranirea prematură a pielii (ridurile) și afecțiuni ale pielii (cutanate sau eczeme).

Având membranele celulare sănătoase este, prin urmare, temelia sănătății generale, inclusiv a pielii.

Înlocuirea grăsimilor rele din membranele celulelor pielii cu grăsimile corecte va duce la imbunătățiri semnificative ale calității pielii, deoarece celulele pielii pot funcționa mai eficient, regenerindu-se și menținând mai mult umiditatea.

În concluzie, grăsimile corecte din membrana pielii sunt baza pielii sănătoase și bune.

  • Alte aspecte legate de sănătatea pielii

Deși grăsimile benefice sunt baza pielii sanatoase, există și alte aspecte ale sănătății pielii pe care ar trebui să le luați în considerare dacă aceasta nu este încă 100% sănătoasă.

Îți dorești o piele cât mai sănătoasă? Iată ce trebuie să faci!Apa este compusul numărul unu în corpul uman. Are o serie de beneficii foarte importante atât pentru corpul vostru cât și pentru creier, putând astfel transforma modul in care arată pielea. Apa spală și toxinele celulare, eliminându-le prin rinichi, intestine și piele. Are capacitatea de a transporta nutrienți, cum ar fi glucoză și aminoacizii, la fiecare celulă din corp și creier. Deci, deshidratarea va afecta pielea și nutrienții pe care îi primește din fluxul sanguin, făcând ca pielea să aibă un aspect uscat și nesănătos. Consumul de sucuri de fructe și de băuturi acidulate nu furnizează apă corpului, deși acestea sunt lichide, deoarece organismul trebuie să elimine mai întâi conținutul de zahăr și sare al acestora. Corpul le tratează inițial ca mâncare, folosind sucurile digestive pentru a le distruge. Deși există și apă în compoziția acestora, nu este suficientă pentru a asigura o cantitate adecvată corpului uman. Numai apa pură poate face asta. Bea 300 ml pentru fiecare 10 kg de greutate corporală.

Îți dorești o piele cât mai sănătoasă? Iată ce trebuie să faci!Uneori, un singur aliment poate fi inamicul vostru ce poate provoca alergii ale pielii sau intoleranțe care se pot observa adesea pe piele. Dacă mâncați un anumit aliment pe care corpul vostru nu îl poate digera, atunci, în mod evident, pielea poate reflecta această problemă. Prin eliminarea unui aliment suspect din dieta voastră pentru o perioadă de 2 săptămani-3 luni, veți putea observa modificările în legătura cu sănătatea fizică. Cele mai frecvente alimente care provoacă alergii sunt, după cum urmează: grâul (și alte semințe ce conțin gluten, cum ar fi ovăzul, secara și orzul), laptele sau produsele lactate, ciocolata, porumbul, ouăle, peștele (inclusiv crustaceele), fructele de pădure, leguminoasele (soia, mazărea verde, fasolea albă, arahidele), nucile, carnea și preparatele din porc, piersicile.

Indepărtați din dieta voastră aceste alimente sub îndrumarea unui expert ce vă va ajuta să depistați ce vă face rău.

  • Producătorii nu vor scoate alimentele de pe piață, insă tu le poți scoate din alimentație

Alimentele prelucrate și zahărul pot reprezenta un haos când vine vorba despre piele. Nu am fost concepuți să consumăm alimente cu deficit nutritiv, astfel încât trupurile noastre nu le pot digera la fel de bine și, din păcate, unul dintre primele locuri unde se poate vedea acest lucru este pielea. Zahărul și carbohidrații rafinați cauzează dezechilibrul zahărului din sânge. Acest lucru se datorează faptului că colagenul, proteina specializată din care este alcătuită pielea, este deosebit de sensibil la zahărul rafinat. Totodată, zahărul poate provoca riduri datorită compușilor mici din acesta.

  • Pielea iubește alimentele proaspete și colorate

Îți dorești o piele cât mai sănătoasă? Iată ce trebuie să faci!Alimentele proaspete, cum ar fi legumele verzi și colorate, oferă nutrienți potențiali. Produsele proaspete, în special ardeii, dovleacul, roșiile și morcovii, conțin de asemenea vitamina A, care, în afară de faptul că este un antioxidant puternic, este, de asemenea, responsabilă pentru fluctuația celulară și luminozitatea pielii. Sunt extrem de utile legumele crucifere, cum ar fi broccoli, varza și conopida, precum și legumele bogate în sulf, cum ar fi prazul, usturoiul și ceapa. Legumele verzi cu frunze oferă o formă naturală de fier, care este foarte util în oxigenarea celulelor. Boabele și fructele citrice sunt deosebit de bune pentru piele, deoarece conțin vitamina C, care ajută la restabilirea strălucirii pielii și întârzierea îmbătrânirii. Compușii speciali numiți antociani protejează colagenul (proteină din piele).

  • Rolul enzimelor în digestie

Enzimele digestive sunt niște compuși foarte importanți, deoarece acestea ajută ca organismul să funcționeze optim, ajutându-vă să vă digerați alimentele, prin ruperea acestora în părți mai mici. Acest lucru permite organismului să obțină hrană. De asemenea, acestea contribuie la apariția unor reacții biologice diferite în corp, ce sunt esențiale pentru sănătatea și bunăstarea voastră.

  • Un intestin sănătos duce la o piele sănătoasă

Pielea ta are nevoie de substanțele nutritive potrivite, cum ar fi vitaminele, mineralele, substanțele fito-nutritive și alți compuși importanți din dietă pentru a rămane sănătoasă. Dar acestea pot fi absorbite numai dacă sistemul digestiv funcționează bine. Probioticele găsite în iaurt (alegeți variante neîndulcite, organice, pentru a maximiza beneficiile) sau în suplimentul probiotic vor ajuta ca sistemul digestiv să funcționeze optim și îi vor oferi pielii toate substanțele pe care le aveți în dietă.

Îți dorești o piele cât mai sănătoasă? Iată ce trebuie să faci!

  • Iritanții pielii

Acarienii de praf, substanțele chimice din locuințele noastre, resturile de praf de pe haine, șampoanele, precum și anumite materiale pot irita pielea sensibilă. Atunci când pielea este inflamată și sensibilă datorită deficienței de grăsime și a lipsei de nutrienți, este foarte susceptibilă la factorii iritanți din mediu. Este înțelept să evitați orice iritant cât pielea se vindecă. Cu toate acestea, nu este niciodată o idee bună să vă expuneți substanțelor chimice fie că pielea este sănătoasă sau nu. Din nefericire, mulți oameni se concentrează pe evitarea iritantelor de mediu, fără a se uită la cauza reală a stresului.

Îți dorești o piele cât mai sănătoasă? Iată ce trebuie să faci!

  • Nutrienții importanți de care probabil vă lipsiți

Zincul este un mineral foarte important în menținerea sănătoasă a pielii și este, din nefericire, unul dintre mineralele pe care majoritatea nu îl consumăm. Asta inseamnă că majoritatea produselor proaspete nu conțin acest ”ingredient„ important. Dacă aveți un deficit mare de acest mineral, suplimentele cu zinc pot fi necesare în obținerea unei pieli sănătoase și strălucitoare.

Seleniul este un alt mineral important în sănătatea pielii. Deficitul de seleniu poate fi datorat consumului de produse rafinate și lipsei grăsimilor esențiale. Ciupercile, varza, dovleceii, avocado, lintea, algele marine și nucile de Brazilia conțin acest mineral important.

Îți dorești o piele cât mai sănătoasă? Iată ce trebuie să faci!

Vitaminele A și E sunt foarte importante pentru sănătatea pielii. Dacă dieta voastră nu include morcovi, caise, pepene roșu, sparanghel, mandarine, ardei, broccoli, mango, cartofi dulci, struguri, papaya, dovleac, roșii, pătrunjel și legume cu frunze verzi, precum și semințe proaspete (nuci, uleiuri vegetale presate la rece, fasole și mazăre), nu veți avea destule vitamine in corp.

Ele sunt, de asemenea, anti-oxidanți puternici, astfel încât vă păstrează pielea tanără și sănătoasă.

Vitamina C este, de asemenea, foarte importantă pentru menținea unui aspect sănătos al pielii. Datorită timpului îndelungat de depozitare al produselor proaspete și distanța mare pe care alimentele trebuie să o parcurgă pentru a ajunge la noi, această vitamină lipsește. Veți găsi cantități generoase în citrice, pepeni, roșii, ardei, cartofi, broccoli, căpșuni, varză, mazăre și kiwi.

  • Frumusețea vine din interior

Îți dorești o piele cât mai sănătoasă? Iată ce trebuie să faci!Dacă vă doriți o piele cât mai aspectuoasă, este necesar să consumați alimente cât mai bogate în vitamine si minerale (pe care le puteți completa cu o băutura verde si o multivitamină) ce combat produsele cu deficit nutritiv.

Tot ce ați citit mai sus vă permite să identificați greșelile, precum și lucrurile bune pe care le faceți atunci când vine vorba de sănătatea voastră și a pielii voastre. Grăsimile esențiale reprezintă temelia unei pieli excelente, iar celelalte aspecte se bazează pe grăsimile benefice. Amintiți-vă că sănătatea pielii reflectă sănătatea voastră. De aceea este important să căutați cauza și să o tratați în primul rând din interior.


Dacă doriți informații despre îngrijirea pielii din exterior și cum să scăpați de pielea uscată, găsiți mai multe informații AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.