Vi s-a spus vreodată ca „Nu aveți toate țiglele pe casă”? Poate că nu, însă expresia o cunoașteți cu siguranță. Nu cred că este cazul să îi dau o definiție, însă ne putem pune întrebarea: De ce țigle? O să încerc să mă limitez, momentan, la a spune că se referă la acoperișuri.


Înainte să îți renovezi sau schimbi acoperișul, trebuie să iei în considerare faptul că, acesta este cel mai important element al casei. În funcție de climă, regiune, zona în care locuiești, trebuie să îmbini utilul cu plăcutul și să găsești un echilibru între aspect și calitate.

Fie vorba între noi, nu sunt expertă în acoperișuri și sincer, nici nu cred că vreau să fiu. Am încercat să mă documentez, însă nu mi-am putut forma o părere. Este o bătaie de cap să alergi după materiale, să te decizi care sunt mai bune, să cauți transport, etc. Recunosc, încă nu sunt în stare să îmi aleg singură acoperișul.

Cât de importantă este calitatea acoperișului?

O puteți considera o întrebare retorică, însă cred că e important să știm de ce este atât de importantă calitatea, pe lângă bine cunoscutul motiv de a nu „îți picura în casă”.

Un acoperiș de calitate „preastează” altfel față de unul nu la fel de bun. Clima este principalul factor de „stres” pentru acoperiș, în special acum, când vremea se schimbă de la o zi la alta. Materialul din care este făcut, trebuie să fie de o calitate superioară pentru a rezista mai mulți ani.

Pierderea energiei este alt motiv pentru care trebuie să ne oricentăm către ceva cât mai calitativ. Există riscul ca iarna să pierdeți din căldură, iar vara din răcoare. Asta duce la facturi mai mari și, implicit, bani aruncați pe fereastră.

Nu în ultimul rând, să luăm în considerare și aspectul. Este, din punctul meu de vedere, un factor foarte important. Veți rămâne cu acel acoperiș mult timp de acum înainte, iar cele frumoase sunt în general și mai scumpe.

Ce trebuie să luăm în considerare atunci când alegem un acoperiș?

În primul rând, este foarte importantă durata de „viață” a acestuia. Un acoperiș de calitate îți va asigura protecția necesară, pentru o perioadă foarte lungă de timp. Pentru că este o investiție de durată, consider că este mai bine să nu ne uităm la bani când facem o asemenea alegere.

În al doilea rând, trebuie să vă gândiți bine la condițiile meteorologice predominante în locul în care stați. Dacă locuiți într-un climat mai rece și umed, va trebui să căutați un material foarte rezistent la gheață și ploaie.

Gradul de înclinație al acoperișului, este de asemenea foarte important. Trebuie să luați în considerare faptul că unele materiale sunt mai bune pentru un acoperiș mai plat, pe când altele se potrivesc mai bine unuia înclinat.

Greutatea materialelor nu trebuie nici ea ignorată. Asigurați-vă că alegeți un material cât mai ușor, pentru a putea fi suportat de pereții casei și atunci când va ninge.

Cum alegem un acoperiș bun?

Poate că încă nu am „toate țiglele metalice pe casă”, dar presimt că în curând le voi avea. Cu ajutorul unei echipe de experți în domeniu, gata să mă ajute la fiecare pas.

Părerea mea este că, nu poți lua singur o asemenea decizie. Indiferent dacă te pricepi cât de cât, consider că este necesar să consulți un specialist în domeniu. Iar aici intervin specialiștii de la Vindem-Ieftin, sau mai exact, sub brandul lor, Divizia de Acoperișuri. Nu doar că vă ajută cu sfaturi și idei, ci vă oferă inclusiv posibilitatea de a economisi chiar și 1000 lei pentru fiecare acoperiș. Și nu, asta nu este tot. Clienții care lasă recenzii video la fiecare descărcare a comenzilor, primesc 100 lei înapoi.

Trecând de partea financiara, de economii și de premii, poate considerați că banii nu sunt un impediment pentru voi și că informațiile de pe internet sunt suficiente pentru a putea lua o decizie. Lasați-mă să vă contrazic. Pe lângă sfaturile foarte utile pe care le puteți obține de la specialiști, mai sunt și alte avantaje în urma colaborării cu Divizia de Acoperișuri.

  • Puteți cumpăra sistemul complet de acoperiș din același loc, economisind timp și bani;
  • Puteți compara prețurile cu ofertele altor furnizori;
  • Beneficiați de consiliere gratuită;
  • Riscul la achiziție este zero;
  • Marfa se livrează direct de la producător (ceea ce înseamnă: prețuri mai mici, livrare în cele mai bune condiții).


În concluzie, revenind la citatul nostru, fără acoperiș, o clădire nu poate fi numită casă, precum nici un om nu este prea strălucit dacă nu are „toate țiglele”. Nu vă încăpățânați să faceți totul singuri și gândiți-vă că este o decizie pe termen lung. Un acoperiș nu îl schimbați odată pe an, în special dacă vorbim de unul de o calitate superioară ce poate rezista și peste 50 de ani. Dacă vă doriți o casă, sau aveți una, însă nu sunteți mulțumiți de aspectul exterior al acesteia, nu vă grăbiți în luarea unei decizii. Calitatea costă, iar în cazul de față este necesară.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.