Se știe că lumea este din ce în ce mai stresată, oboseala invadeaza spiritele tuturor, și nimeni nu mai știe ce să facă în privința asta. Eu spun că este datorită stilului nostru de viață. Niciodată mulțumiți cu ce avem, ne gândim ce mult am vrea să slăbim în timp ce stăm la coadă să ne luăm un McPuisor (și o Cola dietetică, desigur), ne ies 4 numere la LOTO și ne e ciudă că nu au ieșit 6, și lista poate continua. Societatea se autodistruge creându-și probleme imaginare, materializându-le cu ajutorul subconștientului. Ei bine, pentru că încă nu avem capacitatea de a ne vindeca din interior, uneori avem nevoie de puțin ajutor exterior. Și așa o să vă vorbesc puțin (mai mult) despre vitamina B12.


Vitamina B12 este probabil cea mai cunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, oferind în special o creștere a energiei. Vitamina B12 este necesară pentru transformarea carbohidraților în glucoză, care produce energie și duce la scăderea oboselii și a letargiei în organism. Abilitatea de a stimula instantaneu nivelurile de energie este de departe cel mai puternic și comun beneficiu al suplimentelor de B12. Un alt beneficiu bine cunoscut al vitaminei B12 este faptul că ajută la pierderea în greutate.

Cum scapam de oboseala inexplicabila? Vitamina minune

Nu putem accentua cât de importantă este vitamina B12 pentru nutriția noastră. Este cea mai puternică vitamină din complexului B și singura care trebuie să se lege de alt compus (factor intrinsec) înainte de absorbție.

Vitamina B12, cunoscută și sub denumirea de cabalamină, este cea mai mare și cea mai complex structurată din punct de vedere al vitaminei. Sistemul nostru digestiv nu are capacitatea de a asimila vitamina decât prin consumul de produse animale și suplimente.

Pentru a asigura un aport optim, se recomandă să utilizați un produs adecvat ce conține vitamina B12. Pentru asta există suplimente precum B12 Vital.

Cum scapam de oboseala inexplicabila? Vitamina minune

B12 ››ANKERMANN‹‹® Vital este un supliment alimentar ce ajută în cazul senzației de extenuare, reduce oboseala inexplicabilă și îmbunătăteste calitatea somnului. În plus, alungă stările de neliniște și îți readuce bucuria de a trăi.

Consumul de B12 ››ANKERMANN‹‹® Vital asigură necesarul zilnic de vitamina B12 care furnizează suficientă energie atât pentru eforturile fizice cât și pentru cele intelectuale.

B12 Vital este produs de WÖRWAG Pharma, o companie germană care și-a construit de-a lungul timpului un renume foarte bun. WÖRWAG Pharma este o companie activă pe plan internaţional cu valorile unei afaceri de familie. Produsul B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital se găsește începând cu sfârșitul anului trecut în principalele lanțuri de farmacii din țară.

Ce face mai exact vitamina B12 pentru organism?

  • Vitamina B12 susține în principal funcționarea corectă a creierului și a sistemului nervos. Mai exact, ajută la crearea mielinei, care este un strat gros ce izolează neuronii.
  • Vitamina B12 este, de asemenea, responsabilă pentru funcția optimă a diferitelor aspecte ale creierului și ale sistemului nervos, iar consumul său susține memoria și alte funcții cognitive.
  • În ceea ce privește sângele, vitamina B12 este o componentă cheie pentru producerea de hemoglobină, care transportă oxigen în celule prin sânge. Acest proces este important pentru menținerea unui nivel suficient de energie. Nivelurile scăzute de hemoglobină duc adesea la oboseală.
  • Deficitul de vitamina B12 poate duce în final la o tulburare a sângelui cunoscută sub numele de anemie, care poate provocă leziuni permanente și severe ale nervilor și creier.

Cum scapam de oboseala inexplicabila? Vitamina minune

Un studiu a arătat că până la 40% dintre adulți suferă de o formă de deficit de vitamina B12.

Surse bune de vitamina B12: Alimente și opțiuni suplimentare

Deoarece vitamina B12 este atât de complexă din punct de vedere structural, este dificil să se producă industrial. Suplimentele de vitamina B12 pot fi produse numai printr-un proces de fermentare bacteriană similar cu cel folosit de herbivore pentru a obține vitamina B12 din materie vegetală.
Sursele primare ale vitaminei B12 sunt produsele de origine animală (precum peștele, fructele de mare, carnea, ouăle sau produsele lactate), motiv pentru care mulți vegani și unii vegetarieni au deficit de B12. Cu toate acestea, având în vedere indemnizația zilnică recomandată relativ scăzută pentru vitamina B12, consumul regulat de aproape orice produs animal va fi, în general, suficient.

Cum scăpam de oboseala inexplicabilă? Vitamina minune

Veganii prezintă cel mai mare risc pentru deficitul de B12, deoarece, prin definiție, ei se abțin de la toate produsele de origine animală, care sunt singurele surse alimentare de vitamină B12 (cu excepția alimentelor fortificate artificial). Este foarte important pentru veganii stricți să completeze cu suplimente B12.

Deficitul de vitamina B12 poate provoca zeci de probleme de sănătate.

Deficitul de B12 poate face limba să se umfle, să vi se îngălbenească pielea și să interfereze cu simțul gustului și al mirosului. Poate provoca dureri articulare și amorțeli. Poate provoca depresie, paranoia și halucinații (în cazurile foarte serioase).

Vitamina B12 este esentială pentru dezvoltarea sănătoasă a celulelor roșii din sânge în organism.  Nivelul ridicat al vitaminei B12 la vârstnici a demonstrat, de asemenea, că protejează împotriva atrofiei sau contracției creierului, asociată cu boală Alzheimer și cu funcția cognitivă afectată.Cum scăpam de oboseala inexplicabilă? Vitamina minune


Ca să tragem o concluzie din toate acestea, nu vă feriți de produsele animale. Consumați carne și lactate iar dacă sunteți vegani, este musai să luați niște suplimente de B12 pentru a suplimenta lipsa alimentelor de origine animală. Părerea mea este că indiferent dacă dieta voastră include aceste alimente sau nu, este bine să luați din când în când câte un supliment pentru a vă da un boost de energie.

Articole similare:

Cum să scapi de pielea uscată
Îți dorești o piele cât mai sănătoasă? Iată ce trebuie să faci!
Despre detoxifierea tenului
Începe dimineața cu un suc natural
Despre SABON și reduceri mari
Ce este frumusetea defapt?

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.