Încă din copilărie mi-au plăcut mașinile. Mereu mi-am dorit una (dar na, mașinile nu pică din cer și nici nu apar singure la ușă). Nu sunt vreo expertă în electrică sau în piese și revizii, însă mereu am încercat să mă documentez cu privire la toate aceste aspecte, pentru viitoarea mea mașină, desigur.


Să fiu sinceră, sunt o persoană destul de confortabilă și îmi place să-mi ușurez viața pe cât de mult posibil. Nu îmi plac autobuzele și nici cu mersul pe jos nu mă omor. Când vine vorba de mașini, aș minți dacă aș spune că design-ul nu contează. Îmi plac mașinile sport, iar legat de aspect, un milimetru poate face diferența. Eu una, sunt îndrăgostită de i8.

Sursa: Pixabay

Da, vorbesc de BMW, iar unul dintre principalele motive pentru care oamenii sunt atrași de aceste mașini este design-ul. Ce pot spune, impactul vizual conteaza fie că vrem să recunoaștem sau nu. Totuși, atunci când te decizi să achiziționezi o mașină, nu este suficient să o duci la spălătorie. Există mulți factori mai importanți decât exteriorul, spre exemplu aerodinamica, siguranța, etc.

Sursa: Pixabay
Banii nu pot cumpăra fericirea, dar este mai bine plangi într-un BMW decât pe o bicicletă.

Service-ul este partea cea mai importantă în mentenanța unei mașini. Pentru a păstra vehiculul intr-o stare bună este esențială verificarea regulată. BMW-urile pot rezista eroic pe distanțe mari dacă sunt duse în service la timp. Există 3 revizii care trebuie făcute regulat:

  1. Schimbul de ulei

Dacă ar fi să ai de ales între procedurile care trebuie făcute, schimbul de ulei ar fi pe primul loc. Acesta asigură buna funcționare a motorului. În timp, uleiul devine murdar și poate face ca motorul să aibă dificultăți în funcționare. Modelele mai vechi pot avea scurgeri, ceea ce necesită mai mult ulei comparativ cu modelele mai noi. Este important să folosim (în cazul meu cel puțin) ulei original BMW.

2. Schimbarea filtrului de aer

Având rolul de a lăsa motorul să „respire” aer curat, este important să fie schimbat atunci când dă semne de oboseală. În caz contrar, factorii contaminatori își vor face loc spre motor, cauzând probabil înfundarea acestuia și implicit nefuncționarea lui.

3. Rotirea anvelopelor

Esențiale în siguranța șoferilor, verificarea anvelopelor este necesară. Este foarte important ca anvelopele să fie de aceeași marcă și același tip. Verificarea lor poate preveni și schimbarea prematură a acestora, cauzată de utilizarea excesivă. Totodată îmbunătățește suspensia și direcția.

Orice posesor de BMW trebuie totuși să fie pregătit pentru ce e mai rău, atât mental cât și financiar. În cazul unui accident este necesară vizita urgentă la un service, și nu unul oarecare. Este foarte importantă calitatea acestuia, cât și a pieselor folosite.

Vorbind de service, există mai multe proceduri des întâlnite:

  1. Tune-up – Verificarea și înlocuirea bujiilor, distribuitoarelor, filtrelor.

2. Reparația sistemului de frânare – O reparație ca la carte trebuie să cuprindă fiecare aspect al sistemului, de la cilindrul de frână până la etriere și roțile cilindrice.

3. Sistemul de răcire – Este compus din mai multe piese, incluzând pompa de apă, radiatorul și termostatul. Va veni o vreme când sistemul de răcire al BMW-ului va întâmpina probleme și va avea nevoie de o reparație profesionistă.

4. Reparația suspensiei și a direcției – Uleiul pentru servodirecție ar trebui verificat la o perioadă de timp. Scurgerile sunt o problemă comună la aceste sisteme. Pe de altă parte, vorbind de suspensia BMW-ului, piesele se pot rupe și uza, necesitând înlocuire imediată.

Sursa: Pixabay

Orice posesor de BMW trebuie să conștientizeze că mașinile necesită piese și îngrijiri diferite. Iar aici putem vorbi puțin despre diferența dintre piesele și accesoriile originale BMW și cele aftermarket sau SH.

Eu una îmi voi trata mașina ca pe un membru al familiei, iar când este vorba de cineva drag nu ne mai uităm la bani. Clar nu mă voi arunca să economisesc atunci când va veni vorba de piese sau service. Pe lângă faptul că mi-aș pune viața în pericol, aș ajunge probabil să cheltui oricum mai mulți bani pe revizii și reparații mai dese, decât dacă aș folosi doar piese originale BMWAchiziționând piese de calitate inferioară (și anume aftermarket), durata acestora de viață este implicit una mai scăzută. Dacă i8-ul meu ar fi echipat cu piese aftermarket nu ar da același randament precum atunci când este echipat cu piese BMW originale.

Din fericire știu și la cine voie apela. Exclusiv OEM este primul magazin offline de piese auto BMW și Mini originale. Indiferent că vorbim de consumabile sau accesorii, cu siguranță voi achiziționa piese de BMW de la eXclusiv OEM.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.