Când decizi să îți deschizi o firmă de livrări la domiciliu, nu porni de la ideea că va fi ușor. Multă muncă, răbdare și o atitudine potrivită sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a atinge succesul.


Deși mulți încearcă, sunt puțini cei ce reușesc să-și mențină business-ul în viață. Pentru început, un automobil cu care să poți livra marfa, te va face să oferi servicii impresionante clienților tăi. În primii ani de activitate, totul va părea relativ simplu. Vei putea monitoriza singur personalul, programul și rezervările.

Multe companii folosesc de ani buni aceleași firme de livrare, așa că vor fi reticenți la oferte noi. De aceea este foarte importantă răbdarea în faza de început. Trebuie să îți fidelizezi câțiva oameni, să le oferi servicii bune, la-ndemână și nu foarte scumpe. Așa vei începe să vezi cum baza ta de clienți va continua să crească. Desigur, promovarea te va ajuta și mai mult, așa că nu te sfii când vine vorba de anunțuri și postări despre afacerea ta.

Mai ai nevoie și de un site, ce te va ajuta pe partea de prezentare. Acolo poți scrie exact ce servicii oferi, un istoric al companiei și, de ce nu, niște păreri ale clienților. Tot asta te va ajuta să fi găsit în motoarele de căutare, atunci când o persoană dorește un serviciu de livrare.

Cea mai eficientă metodă de promovare este recomandarea din partea clientului.

Competiția este mare, așa ca asigură-te că oferi servicii de cea mai înaltă calitate.

Odată cu creșterea afacerii tale, vor apărea din ce în ce mai multe provocări. Odată cu mărirea business-ului, va veni implicit și nevoia de mai multe mașini, mai mulți angajați și mai mulți clienți. Job-ul tău va deveni din ce în ce mai complicat din acest punct. Pentru a putea face față tuturor acestor responsabilități, vei avea nevoie de un partener de afaceri care să te ajute.


Pentru cine este touși interesat, luați-i exemplu pe cei de la TopTur Transport. O firmă pentru transporturi în regim expres, distribuție și livrări la domiciliu. Au peste șapte ani de activitate, timp în care au reușit să atragă încrederea clienților și colaboratorilor săi.

Motive pentru care poți apela cu încredere la ei:

  • Timpul și punctualitatea
  • Siguranța mărfurilor
  • Responsabilitatea
  • Flexibilitatea și adaptarea
  • Devotamentul

Și că tot veni vorba de devotament, sunt disponibili de la prima oră a dimineții, chiar și în weekend. Se axează în prezent pe clienții HoReCa, livrând diverse mărfuri, de la electronice, până la piese de mobilier și alimente proaspete (pentru că da, beneficiază de transport in regim termic controlat).

Ne focusăm pe cerințele clienților și ne adaptăm nevoilor lor, creem oferte personalizate, suntem disponibili și în weekend atât pentru companii cât și pentru persoane fizice.

În concluzie, orice este posibil. Este însă nevoie de răbdare și timp. Totul începe de jos, iar cu pași mici te poți ridica și deveni chiar un afacerist de succes. Succesul nu va înceta să apară de îndată ce te vei decide să iei în serios lucrurile și să-ți stabilești un obiectiv precis. Și ține minte: „Problema pe care o au oamenii nu este că ţintesc prea sus şi eşuează, ci că ţintesc prea jos şi reuşesc.” — Michelangelo Buonarroti.

Articol scris pentru Campania Radu Țuglea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.