Să donezi pentru un scop caritabil este un lucru minunat. Ba mai mult, pe lângă ajutorul pe care îl oferi cauzelor în sine, atragi astfel și un impact pozitiv în viața ta. Milioane de persoane donează zilnic pentru cauzele caritabile în care cred. De ce nu te alături și tu?


Poate că te afli printre persoanele care doresc de ceva timp să facă o faptă bună, sau să ajute pe cineva, dar nu ai știut cum să o faci. Sau poate că nu ai luat în considerare acest lucru până acum, însă ai dori să afli mai multe despre impactul pozitiv pe care îl au donațiile. Indiferent de situația în care ești, e bine să te documentezi și să iei în considerare faptul că un bine făcut, nu a făcut rău nimănui.

Ce impact au donațiile asupra ta și a lumii?

Pe plan personal, donațiile au o mulțime de efecte pozitive. De la satisfacția pe care ți-o aduce ideea de a ajuta una sau mai multe persoane, până la exemplul pe care îl oferim copiilor noștri. „Să oferi” nu a fost niciodată folosit în scop negativ. Dimpotrivă, această „putere” de a ajuta pe alții este, pentru multe persoane, un privilegiu.

Există totuși, anumite motive care te pot face să devii reticent cu privire la donații. Fie că este vorba despre o cauză caritabilă falsă, găsită într-un colț al internetului, fie că ne referim la partea materială (faptul că din suma donată se vor opri taxe), astfel încât doar o parte din donație va ajunge acolo unde trebuie. Din fericire, poți uita de aceste griji, dacă iei în considerație înscrierea la Bursa Binelui organizată de BCR.

Ce este Bursa Binelui și cum poți lua și tu parte la aceasta?

Bursa Binelui, singura platformă online de donații fără comision dedicată ONG-urilor din România, este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR) în parteneriat cu EuPlătesc, care au dezvoltat și susțin platforma online și acoperă toate costurile legate de tranzacții, întreținere și comunicare.

Fie că deții un ONG și ai vrea să dai startul unei campanii de fundraising, fie că dorești să te implici ca voluntar într-o activitate sau să donezi pentru o cauză nobilă, Bursa Binelui îți stă la dispoziție, oferindu-ți multe beneficii și oportunități.

Ce este Bursa Binelui?

Este o platformă lansată de BCR în 2012, ce permite organizațiilor non-profit și neguvernamentale să își facă cunoscută activitatea și să-și înregistreze proiectele. De asemenea, persoanele fizice pot face donații online sau pot participa în calitate de voluntari în cadrul organizațiilor.

Pe scurt, este singura platformă online de donații ce nu percepe comision. Asta înseamnă că, suma integrală donată va ajunge către cauza aleasă. Lucrul acestea permite oamenilor să doneze și sume mai mici (pornind de la 5 lei), fără a avea grija opririi unei taxe.

Cine poate să se alăture proiectului Bursa Binelui?

La Bursa Binelui pot participa atât persoanele care doresc să susțină proiecte în beneficiul comunității (în calitate de donatori, voluntari sau suporteri/promoteri), cât și organizatiile non-profit și neguvernamentale ce desfășoară proiecte în beneficiul comunității.

Cum donăm fără să ne deplasăm?

Cine mă cunoaște, știe că mișcarea nu este punctul meu forte (deși mă străduiesc). Mereu am preferat cumpărăturile online. Iubesc ideea de a sta acasă și a face totuși ceva. Acum, avem posibilitatea de a dona online.

Mi se pare o oportunitate perfectă, ce oferă oamenilor „leneși” ca mine, prilejul de a face un bine. Te uiți pe site, găsești o cauză ce te interesează și donezi direct de acasă, cu ajutorul cardului bancar. Nimic mai simplu. Și pot spune că, asta mă scutește și de stresul banilor cash. Nu îmi place să îi am. Mi se pare că se duc mai repede.

Participă și tu la Campionatul de bine!

Dacă îți place să faci fapte bune și iubești competiția, Campionatul de Bine unește aceste două pasiuni! Este o competiție a cărui scop este atragerea donațiilor individuale, adresate ONG-urilor.

Aceasta se adresează, în principal, organizațiilor ce au proiecte active pe platforma Bursa Binelui. Premiile constau în dublarea sumelor atrase de participanți de la donatori, în limita a 5.000 euro.


Dacă ai în minte un proiect de crowdfunding (sursă de finanţare prin care îți poți finanţa propria idee de afaceri cu ajutorul comunităţii), fundraising, donații, sau orice altă idee prin care să strângi fonduri, Bursa Binelui îți poate îndeplini dorința.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.