Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la nectarul zeilor… simt deja cum savurez o bere de nota 10. Și îl am alături pe Arnold Schwarzenegger, care declară apăsat: “Laptele este pentru bebeluși. Când crești, trebuie să bei bere.” Eu am crescut.

Timp de mai multe secole, oamenii din întreaga lume s-au bucurat de consumul berii. Pentru unele persoane această activitate poate fi una dintre cele mai relaxante. Există numeroase soiuri de bere, cu multe mărci diferite, fabricate de-a lungul anilor. Modificări ale gustului, culturii și cererile clienților în general, au condus la producerea unor varietăti de bere cu diverse gusturi, forme și culori.

Poate dura ceva timp pană găsesti o bere care să-ți satisfacă gusturile. Totuși, nu trebuie să te dai bătut. Îți garantez că merită.

Berea aduce cu ea nu doar satisfacție gustativă, ci și multe beneficii, atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe.

În plus, aveți de unde alege. Iar vara care a început deja, parcă ne îndeamnă să ne răcorim.

Beneficiile berii si 10 ani de Albacher
Nimic nu se compară cu o bere rece într-o zi de vară.

Cu ce? Evident, cu o bere produsă conform unei rețete tradiționale germane, care să aibă un caracter unic și distinct, un gust și o aromă perfect echilibrate. Cu alte cuvinte, cu o bere usoară pe care o savurezi oricând cu plăcere.

“Lăsati un bărbat să meargă zece kilometrii într-o zi de vară fierbinte de-a lungul unei străzi prăfuite din Anglia, și în curând va descoperi de ce a fost inventată berea.” ~ Gilbert K. Chesterton

Concluzia pledoariei: dacă vrei să găsești o bere pe care să o poți savura într-o zi toridă de vară, trebuie să fii dispus să explorezi puțin.

Dacă tot amintim de explorat si despre alegerea berii de nota 10, gandul mi se îndreaptă spre Albacher, berea care își menține prospețimea şi perlajul un timp îndelungat după deschidere.

Și că tot vorbim de ales, Albacher împlinește anul acesta 10 ani de când a fost lansată pe piață, în 2008. Când vorbim de Albacher, vorbim despre o bere  proaspătă, nepasteurizată, filtrată la rece. Vorbim despre un gust pur, și o aromă naturală. Este realizată conform unei rețete tradiționale germane, din ingrediente naturale: apă, malț, mălai și hamei.

Coincidență sau nu, Albacher împlinește anul acesta 10 ani de când a fost lansată pe piață, în 2008. Când vorbim de Albacher, vorbim despre o bere  proaspătă, nepasteurizată, filtrată la rece. Vorbim despre un gust pur, și o aromă naturală. Este realizată conform unei rețete tradiționale germane, din ingrediente naturale: apă, malț, mălai și hamei.

La mulți ani Albacher! De 10 ani împreună.                      

Efecte asupra sănătății

Să nu credeți că promovez consumul de alcool dacă sunteți minori, și nici nu spun că berea este 100% sănătoasă în orice cantitate. Consumul în exces poate dăuna organismului. Există dovezi concludente conform cărora consumul excesiv de alcool poate duce la probleme hepatice și la alte probleme legate de sănătate.

Totuși, consumul moderat are numeroase beneficii, deoarece berea este plină de substanțe nutritive, iar in plus, este în cea mai mare parte compusă din apă care este o sursă de minerale.

 • În ultimul timp, numeroase studii au arătat că berea aduce beneficii stării de sănătate a organismului uman. S-a dovedit că, un pahar pe zi pentru femei și două pentru bărbați, vor reduce dramatic șansele unui accident vascular cerebral și al declanșării unor afecțiuni ale inimii. Băuturile alcoolice, cum ar fi berea, subțiază sângele și, prin urmare, reduc șansele de formare a cheagurilor de sânge care pot duce la accidente vasculare cerebrale și la tromboză coronariană.
 • Se spune că, consumul moderat de alcool reduce riscul dezvoltării bolilor cardiace. Berea este denumită și “pâine lichidă”, conținând o cantitate semnificativă de nutrienți (drojdia de bere fiind o sursă bogată de nutrienți).
 • Un studiu a constatat că berea care are un procentaj scăzut de alcool poate avea proprietăți impotriva cancerului.
 • Berea s-a dovedit a crește nivelul de colesterol bun, care ajută la combaterea colesterolului rău (una dintre cauzele bolilor coronariene).
 • Reduce riscul de demență și declinul cognitiv; s-a demonstrat că, consumul moderat de bere poate fi un factor de protecție împotriva declinului cognitiv (cum ar fi boala Alzheimer).
 • Deși consumul excesiv de alcool este legat de creșterea riscului fracturilor osoase, un consum moderat poate duce la întărirea oaselor (datorită siliciului găsit în bere).
 • Alte beneficii ale consumului de bere includ reducerea riscului de hipertensiune arterială, combaterea insomniei, protejarea împotriva radiațiilor și furnizarea de substanțe nutritive esențiale.

Știu că m-am tot repetat, însă țin să mai menționez odată: beneficiile consumului de bere pot fi obținute NUMAI daca o vei consuma moderat. Acest lucru înseamnă în medie o bere pe zi pentru femei și două pentru bărbați.

beneficiile berii si 10 ani de albacher

Revenind la beneficii, berea nu este bună doar pentru organism și relaxare, ci se folosește și în alte scopuri.

 • Este bine cunoscut faptul că folosirea berii pentru a clăti părul, va duce în mod neașteptat la un păr mai strălucitor și mai sănătos. Berea actionează precum un balsam; doar diluați o jumătate de recipient de bere turnați-o pe păr-rezultatele sunt pur și simplu uluitoare.
 • Conținutul de drojdie din bere este foarte bun pentru plante. În loc să aruncați berea rămasa, turnați-o peste plantele voastre.
 • Berea este foarte des folosită și în bucătărie. În principiu, berea se evaporă destul de repede; permițând astfel cărnii să fie îmbibată cu aroma berii. Berea se folosește frecvent în marinate, în supe, etc.
 • Se spune că berea calmează tenurile pătate, iritate și acneice, curatandu-le în profunzime și degresand tenurile grase. Cu ajutorul unei dischete demachiante înmuiate în bere, ștergeți fața, gâtul și decolteul, se lasă să acționeze 10-15 minute, apoi se spală cu apă călduță.

În concluzie, distrați-vă, simțiți-vă bine, dar nu uitați să faceți totul cu cap.

Hai noroc cu berea Albacher!

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.