Poate că romantismul nu este punctul meu forte, dar îmi poate da cineva o definiție exactă? Poate că pentru mine trandafirii nu reprezintă un semn al iubirii eterne, însă cafeaua pe care o găsesc gata făcută atunci când mă trezesc, da. E un lucru subiectiv, tocmai de aceea când îmi imaginez un city break romantic, gândul nu-mi zboară la Paris sau Roma, nici la Milano sau Londra.


Sursa: Unsplash

Pentru că îmi place să visez, mă mai uit din când in când pe site-urile agențiilor de turism pentru a-mi clăti ochii. “Romantismul” meu și al partenerului meu nu a trecut încă de granițele țării, însă nu e timpul pierdut. Aflându-mă pe site-ul celor de la Christian Tour m-am decis să arunc un ochi pe categoria oferte city break și mă gândeam ce frumos și, desigur, romantic ar fi vizitam Reykjavik-ul. Poate Islanda nu este prima in top atunci când vă gândiți la o escapadă romantică, dar hai să facem un scenariu: “Afară este răcoare și nu poți ieși nici la picnic nici la plimbare. Te cuibărești alături de jumătatea ta pe o canapea moale în fața focului, inveliți cu o patură pufoasă care să vă țină de cald. Muzica se aude în surdină iar voi deschideți o sticlă de vin islandez sau un schnapps…” de aici vă las pe voi, eu nu pot fi mai romantică de atât.

După cum ziceam, capitala Islandei. Capitala cea mai nordică din lume. Recunosc, nu am vizitat nici o țară nordică până acum, însă pot spune că visez de ceva timp la asta și implicit îmi fac planuri din timp. Un city break în Reykjavik ar fi exact doza de relaxare, aventură și nou de care aș avea nevoie.

Înainte de toate, am avea nevoie de un loc în care să stăm. Uitandu-mă pe lista de hoteluri Christian Tour  mi s-a “pus pata” pe Radisson Blu 1919. Și puteți da cu pietre în mine, însă dacă aș avea bani “de m-ar deranja” m-aș caza probabil la cel mai scump hotel. Pentru mine chiar contează confortul locului unde stau, spre deosebire de iubitul meu căruia nu îi pasă decât să aibă o toaletă și un pat.

Deși nu există plaje ca în Miami unde te poți prăji la soare, sunt o mulțime de activități pe care le poți face alături de partenerul tău. Mi-aș dori să ne plimbăm cu snowmobil-ul, să facem scufundări în Laguna Albastră (sau Blue Lagoon) sau de ce nu, să călărim pe marginea unei prăpastii (glumesc, nu sunt așa extremă).

O vizită la spa totuși nu ne-ar prinde rău, și ce să vezi, Laguna Albastră are unul, fiind printre cele mai vizitate puncte turistice din Islanda. Pe mine una mă atrage ideea de a fi înconjurați de aburi, părând că laguna este a noastră. Desigur, asta visez eu. Adevarul crunt este că trebuie să astepți la niște cozi destul de lungi până să reușești să intri acolo, și clar nu vei simți că lumea e a ta. Dar ce farmec ar avea o călătorie dacă nu explorezi tot ce are să iți ofere destinația respectivă?!

Sursa: Unsplash

Dacă ar fi să aleg o perioadă în care aș vrea să vizitez Islanda, clar ar fi iarna. Înafara faptului că aș putea avea o aniversare specială, mereu mi-am dorit să vad Aurora Boreală. Sigur, nu ăsta ar trebui să fie principalul motiv pentru care cineva să vină în țările nordice. Este una dintre cele mai imprevizibile atracții pe care Islanda le are, așa că dacă nu vorbim despre o ședere de cel puțin 7 zile, este foarte probabil să nu vedem nimic din ce ne așteptam.  Cel mai important factor este întunericul. Din septembrie până la mijlocul lunii aprilie nopțile sunt mai întunecate. Foarte importantă este, desigur, vremea. Cerul trebuie sa fie senin pentru ca fenomenul să poată avea loc. Totuși, nu cred că de la balconul hotelului am avea parte de prea multă acțiune, așa că probabil va trebui să ne mutăm culcușul pentru câteva ore în afara lui. Ar mai exista varianta șederii (una foarte bună de altfel)  în The 5 Million Star Hotel. Cred că este o senzație de-a dreptul magică: o minge, o bulă, un balon, cum vreți să-i spuneți („bubble” sună mai drăguț, dar ce nu sună mai drăguț în engleză) transparentă privind cerul (poate chiar Aurora Boreală, că doar de-aia suntem acolo), de pe un pat confortabil de 2 persoane.

Sursa: Unsplash

Ei și daca totuși Aurora nu vrea să se arate în toată splendoarea ei, sunt alte activități relaxante pe care le putem face ziua. Ce poate fi mai frumos decât să te plimbi alături de persoana iubită pe strazile Islandei, sa explorezi toate aleiuțele pline de magazine și restaurante și să căutați hotdog-ul perfect.

Deși sunt conștientă că este o țară scumpă, și probabil nu există covrigi la 1 leu, aș vrea să încerc câte puțin din toate preparatele lor tradiționale. Dar până la mâncăruri sofisticate aș încerca unul din hotdogii pentru care sunt recunoscuți.

Primul lucru pe care cred ca l-am face ar fi sa ne urcam in turnul bisericii Hallgrímskirkja. Am citit atatea despre ea, despre cum e construita şi despre priveliștea extraordinară pe care o ai dacă decizi să urci în turn.

Sursa: Pixabay

Eu tot visez aici și îmi fac planuri, și tare mă tem că excursia mea romantică va fi un chin pentru draga mea jumătate care nu prea se împacă cu frigul. Spun asta pentru că e musai să merg la un ”glacier walk tour„ (sau tur al ghețarilor să-i spun așa). Printre cele mai faimoase destinații se enumeră Jokulsarlon și Vatnajokull. Nu știu cât de bine i-ar prinde lui, însă fericirea mea ar trebui să compenseze frigul pe care-l va îndura, corect?!

Sursa: Unsplash

Așadar și în concluzie, sper ca în viitorul nu foarte îndepărtat să am șansa să povestesc și lucruri care chiar s-au întâmplat și voi avea parte de un city break Christian Tour ce mă va trimite direct la Reykjavik.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.