Nu sunt adepta primelor întâlniri. În general, acestea tind să devină penibile și stânjenitoare (cel puțin în cazul meu). Reușesc cumva să o dau mereu în bară, fie că vorbim despre comportamentul meu sau de ținuta pe care o port.


Nu pot spune că am avut parte de multe „prime întâlniri”, însă la cele la care am fost, nu m-am simțit tocmai în largul meu. În general sunt comodă și nu mă străduiesc prea tare să impresionez, însă, în situațiile de genul, tind să exagerez orice. Fie că încerc să par mai „cool” decât sunt, sau mai „girly” decât m-a făcut mama.

Țin minte un episod, petrecut în urmă cu mai mulți ani. Începusem să vorbesc cu un băiat și într-un final am hotărât să ne vedem. M-a invitat la un film, am acceptat și cam asta a fost. Am așteptat cu nerăbdare ziua cu pricina, planificând pas cu pas cum avea să decurgă totul, cum mă voi purta și cu ce mă voi îmbrăca. Desigur, planurile nu dau roade niciodată în cazul meu, așa că am aruncat un tricou vechi pe mine, o pereche de blugi uzată, o geacă largă, nu tocmai atractivă și, bineînțeles, piesa de rezistență, căciula cumpărată din secțiunea de bărbați. Restul este istorie. Concluzia este că aveam atâtea emoții încât mi-a fost rușine să vorbesc cu el și nici nu-mi aduceam aminte dacă mă pieptănasem în ziua aceea. Au fost trei ore de coșmar aș putea spune (mai mult pentru el, cred) și nici măcar ținuta nu mă ajuta. Cred că vă imaginați cum s-a terminat totul: nu am mai vorbit niciodată de atunci.

Sunt așadar aici, să vă învăț câte ceva din greșelile mele pentru a nu avea parte de niște întâlniri eșuate, precum am avut eu. Iar dacă atitudinea ține de fiecare, ținutele pot fi schimbate cu o mai mare ușurință.

5 greșeli vestimentare făcute la prima întâlnire

  1. Prima greșeală pe care o văd destul de des, este că fetele încearcă prea mult. În general nu este bine să pară că ți-a luat ore întregi pentru a te pregăti. Lucrul acesta poate intimida sau speria un bărbat. În plus, îl poate face să se simtă puțin prost că el s-a aranjat cu 5 minute înainte să iasă pe ușă și nu a depus prea mult efort.
  2. A doua greșeală des întâlnită la femei, este că își aleg ținute mult prea provocatoare. Desigur, multă piele la vedere poate trezi anumite gânduri în mintea unui bărbat, dar pentru cât timp? Păstrează o doză de mister și optează pentru ținute sexy, dar nu prea scurte sau decoltate.
  3. A treia greșeală ar fi tocurile, purtate în situații nepotrivite. În zilele noastre, primele întâlniri nu mai constau în cine luxoase la restaurant sau mersul la operetă. În general, acestea se desfășoară în mall-uri, parcuri sau cinema-uri. Mie una, mi se par total nepotrivite încălțările înalte în locațiile astea. Sunt preferabile cele mai comode.
  4. Nu purta prea mult machiaj. Poate că nu face parte din ținută, dar cu siguranță o completează. Te asigur că, persoana cu care te întâlnești vrea să te cunoască pe tine. Păstrează doza de mister pentru ținută și nu îți ascunde și fața sub tone de machiaj.
  5. Ultima greșeală des întâlnită este lipsa de încredere. Cel mai important lucru este să fi tu și să nu pari speriată sau nesigură. Indiferent de ținuta pe care o ai sau excesul de machiaj de pe ten, atitudinea este cea care poate cuceri un partener. Așa că nu te duce la întâlnire ca la psiholog și încearcă sa arăți cea mai bună versiune a ta.

Idei de ținute pentru prima întâlnire, în funcție de ocazie

Este adevărat că o rochie roșie, despicată pe un picior este sexy. Este adevărat și că blugii rupți și tricoul basic alb sunt cool. Este important să știm totuși unde și când să le purtăm.

  1. Întâlnirea la mall, cinema sau parc

Voi începe cu asta, pentru că am pățit-o odată și nu aș vrea să treceți și voi prin așa ceva. În principiu, regulile sunt simple. Nu este nevoie să depuneți un efort capital pentru crearea ținutei. Alegeți ceva casual, însă nu atât de casual încât poate fi confundat cu ținuta de casă. Eu aș alege o pereche cât mai sexy de blugi (care să se așeze perfect pe mine) și un tricou alb, simplu sau cu imprimeu. Niște sneakerși în picioare și, dacă este frig, o geacă de piele neagră. Simplu și de efect.

2. Întâlnirea la cafenea

Desigur că ținuta de cinema se poate aplica și aici, însă eu aș opta pentru ceva cu o notă ceva mai office. Aș alege o pereche de blugi simpli și i-aș asorta cu o cămașă albă sau cu imprimeu. Pentru cine se simte bine în ele, poate opta pentru espadrile sau o pereche de sandale. Eu aș merge pe linia unui pantof cu botul acoperit sau a unei perechi de botine.

3. Întâlnirea la restaurant

Deși sunt din ce în ce mai rare, încă sper că mai există. În cazul acesta, lucrurile devin puțin mai complicate. Trebuie să te documentezi puțin înainte, pentru a afla ce tip de restaurant este, în ce zonă se află și cum se îmbracă lumea deobicei acolo. Un factor important este și ora la care va avea loc întâlnirea. Dacă vorbim de ceva formal, la o oră mai târzie, aș merge pe o rochie elegantă neagră, fară prea multe detalii, o pereche de pantofi cu toc și un pardesiu, în cazul în care afară este răcoare. Trebuie să aveți mare grijă la pantofii aleși, în special dacă nu v-ați mai întâlnit partenerul până acum. Nu vreți să vă aflați în situația penibilă de a fi cu 10 cm mai înalte decât el. Asta cu siguranță nu l-ar pune nici pe el într-o postură prea favorabilă.

4. Întâlnirea în club

Deși nu mi se pare locația ideală, știu că este la modă. În opinia mea, prima întâlnire este făcută pentru a te cunoaște cu noul posibil partener. Cred că este cam greu cu toți oamenii și gălăgia de acolo. Dacă aș fi pusă totuși într-o asemenea situație, m-aș asigura că port o ținută care să mă reprezinte cât mai bine. Iar dacă nu ar fi încântat, îi voi putea reproșa același lucru legat de locația aleasă. Aș alege niște pantaloni army largi, un crop top sau o maletă neagră și bocanci negri în picioare sau o pereche de încăltări cu toc (depinde de starea mea).


După cum se vede, în ținuta mea predomină negrul. Așa a fost mereu și așa va fi. Nu îmi plac ținutele prea „împopoțonate”. Părerea mea este că, atitudinea este cea care contează. Indiferent de locul, data și ora la care te întâlnești cu cineva, nu încerca să pari ceea ce nu ești. Trebuie să ținem minte totuși că, până la caracter, prima impresie contează. Așa că nu te culca de tot pe o ureche și încearcă să arăți cât mai bine, fără să pară că ai depus un efort prea mare.

ARTICOLE SIMILARE:
10 articole vestimentare necesare oricărei femei
Bursa Binelui sau cum să devenim mai buni
Un city break romantic "la răcoare"
Sănătatea copiilor și alimentația echilibrată
Visul American: Atunci și Acum
Sfaturi și idei pentru o nuntă „de vis”
Ghid de supraviețuire de Black Friday

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

Surse foto: Answear, Unsplash.
*pozele cu ținute au fost făcute într-un program de editare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.