În general, restaurantele au angajați care se ocupă de întâmpinarea clienților, așezarea acestora la mese, programarea rezervărilor și anularea lor. Problemele apar atunci când există dificultăți în comunicare. Pot cauza confuzii ce duc la situații jenante pentru afacerea ta. Spre exemplu, se poate întâmpla ca doi angajați să rezerve de două ori aceeași masă, pentru aceeași oră. Asta ar ieși foarte urât și clar nu va ajuta la creșterea reputației restaurantului. Lucrurile se simplifică odată cu investirea într-un software care să se ocupe de lucrurile acestea în locul tău.


Poate că n-am mare experiență de viață, mai ales în câmpul muncii, însă ce am acumulat până acum m-a învățat că un soft bun este indispensabil oricărei afaceri. Am lucrat și lucrez în vânzări de când am ales să muncesc și pot spune că nimic nu te ajută mai mult decât folosirea unui Software bun.

Știu cu ce se „mănâncă” POS-ul, gestiunea și casa de marcat. Norocul meu, pot spune, este că magazinul unde lucrez, deși comercializând un brand foarte cunoscut, nu are un flux atât de mare de clienți, precum restaurantele spre exemplu. Ma întreb: „Oare aș face față „nebuniei” care se petrece acolo?”. Răspunsul este simplu: „Nu!”. Nici nu pot da vina pe volumul de muncă, ci mai degrabă a problemelor care apar subit.

Pentru mine, un customer service bun înseamnă personal amabil, mancare bună, servire rapidă și atmosferă plăcută. Pentru un deținător de restaurant însă, este mult mai mult de atât. Pe lângă datoria pe care o are față de clienți, trebuie să facă și un profit de pe urma încasărilor.

Trăind în secolul vitezei, nu mai avem răbdare și nici timp. Nu cred că sunt singura care atunci când merge într-un restaurant, am pretenția ca lucrurile să decurgă mai repede decât este posibil. Nu condamn angajații niciodată, însă părerea mea este că orice industrie care lucrează cu clientul, trebuie să conștientizeze că modernizarea aparaturii și aplicațiilor cu care angajatul lucrează, atrage după sine succesul afacerii.

Ca să pot face o comparație, mi se întâmplă foarte des ca programul de încasare să dea eroare, iar casa de marcat să refuze tipărirea bonului. Toate astea în weekend de cele mai multe ori, atunci când traficul este mai mare. Sigur, pierd câțiva clienți, mă ceartă alții, însă cum am spus, traficul nu mă omoară, așa că pot face față.

Să ne imaginăm că aș lucra într-un restaurant și aș întâmpina aceleași probleme. Fiind vorba despre un trafic mult mai abundent, iar lumea fiind deja înfometată (niciodată nu te pui cu oamenii înfometați), pierderile ar fi net superioare, la fel problemele și probabil plângerile din partea clienților.

Așadar înțelegeți de ce spun că un software bun este necesar oricărei unități HoReCa? Dacă aș fi în postura de manager al unui restaurant, m-aș asigura că personalul meu lucrează în cele mai optime condiții și ar beneficia de cele mai bune aparate și programe, pentru a evita cozile interminabile, comenzile încurcate, erorile de încasare, etc.

Deși echipamentele hardware (monitoare, computere și imprimante) sunt esențiale, sistemul POS este centrul operațiunilor, așa că trebuie să fie ales cu mare grija. În general, un sistem POS bun va avea următoarele avantaje:

Maximizarea profitului;

Planificare mai eficientă a staff-ului;

– Organizare mai bună a meselor și clienților;

– Un sistem mai bun de rezervări;

– Managerierea inventarului mai ușoară;

– Planificarea simplă a meniurilor.

Un bun exemplu de sistem POS și software „à la carte” ar fi Expressoft.

Expressoft Technology te ajută să alegi soluția de marcaj și gestiune potrivită afacerii talePe lângă faptul că soft-urile lor reduc considerabil costurile de operare, asigură și creșterea vânzărilor. Câștigi mai mult timp pentru a te dedica clienților tăi datorită vitezei rapide de operare.

Un alt lucru care mie mi se pare esențial este faptul că beneficiezi de suport tehnic 24/7. Eu una nu mă pricep și pot paria că nici voi. Deoarece există o mulțime de producători de case de marcat, imprimante, etc., este important să știi care se potrivesc mai bine afacerii tale. De aceea, indiferent de ora la care dorești să te consulți și indiferent de problemă, știi că te poți baza pe serviciile lor de suport personalizate în funcție de specificul locației.

Pentru a-ți asigura succesul afacerii, trebuie să satisfaci nevoile consumatorilor. Ca manager de restaurant, cu siguranță pui suflet în munca ta, însă pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să ți pasul cu tendințele pieței.

NOUL SOFTWARE EXPRESSOFT POS DE MARCAJ MOBIL

Practic, un dispozitiv 3 în 1 – smartphone, POS și pager (POS restaurant). Teoretic, soluția care-ți ușurează viața. Poți să te împaci cu gândul că nu vei mai avea clienți nervoși, comenzi încurcate și întârzieri. Este noua soluție software de marcaj mobil Expressoft POS.

Este cunoscut faptul că pentru a putea deține un restaurant e succes ai nevoie de câteva lucruri de baza: locație bună, mâncare gătită de la foarte bine în sus și un personal bine instruit. Ce nu iau în considerare majoritatea proprietarilor de restaurant este software-ul cu care lucrează și sistemul POS utilizat. Lucrurile acestea pot face o diferență uriașă în cum îți decurge afacerea.

Avantajele, nici nu cred că este nevoie să le menționez, pentru că este de la sine înțeles că timpul de preluare a comenzilor va fi mai mic, comenzile por fi personalizate mult mai ușor iar cu timpul economisit puteți să vă reorganizați pentru a crește profitul.


„EXPRESSOFT, UN INGREDIENT DE SUCCES PENTRU RESTAURANTE”

-expressoft.eu


De ce aș alege eu o aplicație Expressoft pentru restaurantul meu?

Scopul meu, ca al oricărui manager, ar fi să fidelizez clientela, să asigur buna funcționare a utilității și, desigur, să am grijă ca veniturile să fie mereu în creștere. Și cum altfel aș putea face asta, dacă nu apelând la serviciile Expressoft. Iar dacă nu mă credeți, puneți vă rog în balanță avantajele și dezavantajele acestui sistem. Ce ai putea să îți dorești mai mult decât fidelizarea clienților, reducerea timpului de preluare al comenzilor, ușurarea rezervărilor și în general a tot ce ține de organizarea și bună funcționare a unității?! Mai că-mi vine să-mi deschid un restaurant când văd cât de ușor sună totul.


Dacă ai o afacere în domeniul restaurantelor, știi deja că orice bănuț contează. Sistemele POS și software-ul îți pot oferi instrumentele necesare urmăririi și gestionării cheltuielilor, precum și o mai bună experiență cu clienții. Nu te gândi la economia de moment. Gândește-te la viitoarele câștiguri și consideră asta o investiție.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Adaugă un comentariu
Introduceţi numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.